tiistai 27. huhtikuuta 2010

Käyn myös koulussa.

Koko Garden View on hiljainen, koska kaikki koe- ja tehtäväaikataulut ovat tulleet ja yhtäkkiä kaikki ovat alkaneet tekemään hirveästi töitä. Itsekin päätin ryhtyä yhden teologian tehtävän kimppuun, ja vaikka aihe on kovin vieras, en aio stressata siitä. Sanoinkin kavereille, jotka ovat kohta valmistuvia uskonnonopettajia, että olin ehkä liian optimistinen valitsemieni kurssien suhteen siksi, että pidän itseäni melkein ammattilaisena kirjoittamaan siitä, mistä en tiedä yhtään mitään.
Ainoa kurssi, josta olen aika huolissani, on taidehistorian kurssi. Suomessa yritin käydä vähän vastaavaa, mutta en koskaan saanut mentyä tenttiin. Tämä on kreikkalaista, hellenististä ja roomalaista taidetta, eli erilaisia (täysin samannäköisiä) saviruukkuja, lohjenneita patsaita ja pylväitä. En ymmärrä, mitä ihmettä nämä kaikki kirjoittavat vihkoihinsa koko ajan, mistä ihmeestä ne keksivät tehdä muistiinpanoja, kun PowerPointilla on teosta teoksen jälkeen. En oikein osaa opiskella tätä. Mutta sille ei enää mitään voi, täytyy vain jotenkin yrittää päästä läpi.
Yritin jo katsella kirjakaupasta jotain kivaa tiivistettyä opasta näihin taiteen aikakausiin, mutta en oikein löytänyt ja läheltä liippaavat olivat liian kalliita.

Täällä on kursseille erilaisia suoritustapoja:
kirjallinen koe (tavallisin, voi olla essee-, monivalinta- tai täyttötehtävä),
suullinen koe (aika harvinainen, kai),
essee (mulla on aika monta, mutta ei kovin pitkiä)
portfolio tai projektityöt

Tarkoitus oli hoitaa asiat niin, että mulla olisi korkeintaan yksi koe ja loput tehtäviä, mutta koska kurssien valinnan kanssa oli viikkojen epätoivoinen säätö, niin nyt mulla on kolme koetta, joista kaksi esseekoetta. Ei tämän näin pitänyt mennä! Sen lisäksi on vielä kolme esseetä, valokuvauskurssin portfolio ja erillisiä palautettavia tehtäviä graafisen suunnittelun kurssille.
Pisteitä on tarkoitus tehdä 24, joten kyllä joskus vaihdossa jotain opiskellaankin. Ehkä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti