tiistai 20. huhtikuuta 2010

Muilta mailta muille maille

Viime aikoina, suunnilleen pääsiäisloman loppupuolella, tuli oikein levoton olo. Sellainen, ettei oikein enää jaksaisi olla täällä, että on vähän tylsää ja haluaisi jo jotain aivan muuta. Se ei ollut koti-ikävää, vaan oikeastaan enemmänkin halua matkustaa kaikkiin mahdollisiin paikkoihin, kun on jo nyt täällä kaukana. Sitten sanoin muutamalle suomalaiselle ja yhdelle eestiläiselle tytölle, että lähtekää mun kanssa Barcelonaan, ja he suostuivat. Nyt meillä on lennot, jotka maksoivat 30 euroa hengeltä ja hostellivaraus alle 50 eurolla. Pitää vain toivoa, että vulkaaniset tuhkat laskeutuvat ennen vappua, sillä lähtö on 1.5. ja takaisin tullaan neljännen päivän aamuna.
Saatan vielä lähteä myöhemmin Sisiliaan saksalaisen Julian kanssa, hän tahtoo vuokrata auton ja lupasi ajaa. Täydellistä. Itse en rupeaisi.

Täältä on periaatteessa hirveän helppo päästä Sisiliaan (lautalla), ja halpalentoja tietenkin on vaikka minne. Eräs tuttu kävi Marokossa pääsiäislomalla, eikä todennäköisesti maksanut kovin paljon. Jos tänne tulee pitkäksi aikaa, kannattaa kyllä oikeasti käydä muissa maissa samalla. Ei ainakaan tylsisty.

On jännittävää, että sama levoton olo oli iskenyt todella moneen Garden View'ssa, että on vähän tylsää ja tämä saari on vähän niin kuin nähty. Se on totta, sillä eipä täällä montaakaan paikkaa ole, missä ei olisi jo käynyt. Yksi iso asia on ehkä se, että suomalaisesta näkökulmasta ajatellen täällä ei juuri ole luontoa. Ei metsää, ei juuri vihreää, ei rauhallisia paikkojaa missä kävellä. Patikointireittejä onneksi on jonkin verran ja niillä kävin aluksi jonkin verran, kun Ruth järjesti retkiä. Nyt Ruth on lähtenyt aika yhtäkkiä vakavan henkilökohtaisen syyn takia, ja on jotenkin kummallista ajatella, että nyt jo joku lähtee eikä häntä todennäköisesti näe enää koskaan. Vaikka meidän persoonat eivät ollenkaan kohdanneet  missään vaiheessa, ilman Ruthia en olisi ehkä nähnyt montaa hienoa paikkaa täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti