tiistai 13. huhtikuuta 2010

Päästäisloma

Viime aikoina blogissa on ollut aika hiljaista, mikä johtuu pitkälti parin viikon pääsiäislomasta ja perheen vierailusta. Käytiin äiskän ja iskän kanssa Gozolla ja Cominolla, jotka ovat ne muut saaret täällä, joissa on mitään nähtävää. Silja, Merja ja Mia lähtivät täältä mukaan reissuun ja koska Merjan on pakko aina päästä uimaan, itsekin menin kahlaamaan jääkylmään veteen ja jo samana iltana nousi kuume. Juuri kun piti seuraavana päivänä lähteä kentälle Harria vastaan. Olihan sininen laguuni, eli äärettömän kirkas Cominon vesi ja kallioluolat saarten välissä aivan upeita, mutta ei silti olisi kannattanut olla niin varomattomasti sekä veden että auringon kanssa. Niin typerää, niin typerää!

On tietysti mahdollista, että kylmetyin jo edellisenä päivänä, pitkäperjantaina, kun olimme katsomassa pääsiäiskulkuetta Zebbugissa. Pääsiäinen on täällä iso juttu, ja Mian ja Merjan työkaveri vie joka vuosi ulkomaiset harjoittelijat katsomaan pääsiäiskulkuetta samaan paikkaan, missä itse on käynyt kymmenen vuoden ajan. Lähdin myös mukaan ja raahasin vanhemmat sinne myös, sillä ilmeisesti näin massiivinen kulkue on maltalaisten oma juttu. Samantapaista on kai jossakin Saksassa ja Sisiliassa, mutta ei kai yhtä massiivisesti monessa kaupungissa.

Homma meni niin, että noin satakunta ihmistä oli pukeutunut roomalaisiksi sotilaiksi ja Raamatun hahmoiksi, ja kulkueen muodossa hahmot tavallaan kertoivat Raamatun tarinoita. Jossakin vaiheessa kulkue kävi läheisessä kirkossa hakemassa patsaat mukaan kulkueeseen, ja ne elävöittivät tarinoita entisestään. Oli aika vaikuttavaa.

Sekin on mielenkiintoista, kuinka tavallisinkin pälliäinen näyttää komealta nahkaisessa sotisovassa. Hmm. Kuvia tulee myöhemmin.

Tänään loppui varsinaisesti mun pääsiäisloma, kun Harri lähti lentokentälle ja minä kouluun.
Vaikka on aika ikävä lomalle, toisaalta on hyvä jo päästä hommien syrjään kiinni. Saimme myös jo tietää kokeiden aikataulut (!) ja viimeinen kokeeni on 8.6. Eli periaatteessa sen jälkeen voisin lähteä Suomeen. Vaikka en kyllä ehkä ihan silloin karkaa.

Juhannus Suomessa, se on jo melkein päätetty.  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti