perjantai 5. helmikuuta 2010

Orientation day

Sekava kampus, en voi ymmärtää. On se hieno mutta sekava. Eikä sinne taida päästä kuin bussilla - tai ehkä minnekään koko saarella. Missä on kävelijät? En ole nähnyt yhtäkään polkupyörää. Jalkakäytäviä on vain jossain, välillä vain valkoisia viivoja tien vieressä, mikä on aika vatarallista, sanoisin.

Istuimme aamulla kylmässä luentosalissa kolmisen tuntia kuuntelemassa erittäin tiukasti aikataulutettua infoa. Se on aina yhtä turhauttavaa, kun tietoa isketään päin naamaa ilman taukoja tai mahdollisuutta soveltaa tai sulattaa kuulemaansa.
Täällä on vähän muinainen yliopiston tietojärjestelmä: kurssien kuvaukset löytyvät järjestelmästä, mutta ei niiden aikatauluja, jotka ovat joka laitoksen ilmoitustauluilla. Eikä sielläkään lue tenttipäiviä tai kurssien tarkkoja kestoja. Jos järjestelmään kirjaa jonkun kurssin, sitä ei voi enää muuttaa. Miksei asioita voi tehdä mitenkään helpoiksi!

Näimme tänään ensimmäistä kertaa muita vaihtareita. Kuten olin kuullut huhua, italialaiset vaikuttivat lähinnä sisäänpäin lämpiäviltä. Yksi saksalainen tyttö vaikutti aivan-ihanalta ja Oklahomasta tullut tyttö taisi tuoksua maatilan eläimille. Sain myös kutsun bileijsiin! Voitto sosiaaliselle elämälle. En kyllä muista ovatko ne tänään vai huomenna, mutta muistan huoneen numeron ja sen, että huoneessa asuu ehkä hollantilainen Ruth.
Vielä englannin puhuminen tuntuu vaikealta, enkä osaa päästää irti turvallisesta tankeropuheesta, vaikka osaisin paremminkin.

Yliopiston joku kielikeskus sponsoroi meille prepaid-liittymät, joissa on joku kaksi euroa rahaa valmiina. Sillä voi soittaa yhteen paikalliseen numeroon ilmaiseksi ja ulkomaiseenkin (kai vain yhteen) numeroon paikallispuhelun hinnalla. Hitto vie, kuulostaa hyvältä. Ei tarvitse aina olla Skypen varassa ja tasapainotella Garden View'n maksullisen netin ja nettikahviloiden välillä. Onneksi todella monessa kahvilassa ja ravintolassa on ilmainen langaton verkkoyhteys. Tämä keilahallipaikka on ihan mahtava.

Tänään on ollut tosi kylmä. Sekä sisällä että ulkona. Äh. Mutta kyllä tämä tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti