torstai 18. helmikuuta 2010

Telaketjut kolisevat täälläkin

22 astetta lämmintä ja käsivarret ovat ehkä hieman palaneet. Olisi pitänyt tajuta, että on kuuma päivä tulossa, kun vartin yli seitsemän aamulla ulkona ei todellakaan tarvinnut takkia.
Kävelimme S:n ja Inan kanssa yliopistolta topeissa ja t-paidoissa, ja saatiin uskomattoman paljon ällöttävää viheltelyä ja tööttäilyä osaksemme. Yksi auto ihan pysähtyikin kapean tien levikkeelle katsomaan lähempää. Eivät varmaan olleet nähneet naisihmisiä koskaan ennen. Ehkä nämä keskenkasvuiset pojanklopit olivat sään takia jo kesätunnelmissa, joten annettakoon anteeksi.

Menin aamulla kahdeksaan (ääh) kokeillakseni Sociology in Gender -kurssia. On alkanut jo hiki nousta pintaan kurssien lopullisen valitsemisen suhteen, sillä huomenna on viimeinen päivä rekisteröityä kursseille, enkä vieläkään osaa päättää. Onneksi tämä kurssi oli aivan mahtava, vetäjä on kunnon edelläkävijäfeministi ja puhuu mielestäni tärkeistä asioista, mm. sukupuolten eriarvoisuudesta Maltalla. Jotkut asiat ovat vähän eri tavalla kuin mihin on tottunut, kuten se että aborttia täällä ei saa (tästä Erasmus-opiskelijoita varoitettiin jo orientaatiopäivänä, hah). Ensimmäinen nainen pääsi opiskelemaan yliopistoon vasta 1986, vaikka itse yliopisto on perustettu vuonna 1592. Aikamoista.
Iloinen yllätys oli, että luennolla oli aika paljon poikiakin.

Illalla on jonkinlaiset pippalot jossakin, mitä ennen pitäisi mennä aloittelupippaloihin, mitä ennen päivälliselle. Kaikki nämä eri ihmisten luona, mutta onneksi saman asuntolan sisällä.
Mutta nyt päiväunille. Zz.

1 kommentti:

  1. Siellä on vissiin vähän eri meininki näitten sukupuolistavien käytäntöjen suhteen kuin täällä...?

    VastaaPoista